Землеробство

Як доглядати за жимолостю після збору врожаю. Народні рецепти для підгодівлі жимолості

Однією з найкращих підгодівель для жимолості після збору врожаю є саме зола дерева. Вміст у ній мікроелементів вражає, а наявність калію досягає 5% по співвідношенню до масі. З цього можна зробити висновок, що в 1 кілограмі золи може бути близько 50 грам калію. Варто пам’ятати, що золу важливо розтовкти до порошкового стану і тільки потім поміщати під жимолость. Також необхідно розпушити і позбавити від бур’янів грунт. Рівномірно помістити попіл у прикустовую зону. Можна не хвилюватися і спокійно використовувати близько 400 грамів золи, потім полити водою і покрити сухою землею.

Народні рецепти для підгодівлі жимолості

Дуже популярними є саме народні способи підгодівлі жимолості. Кропив’яний настій. Особливою популярністю він користується в спекотні дні літа. Такий настій містить в собі величезну кількість мікроелементів. Для створення такого добрива знадобиться будь-яка тара з пластика. Потім потрібно нарізати кропиву, після цього помістити в тару, залити теплою водою, щільно закрити кришкою і відправити настоюватися на добу. Після закінчення доби важливо розбавити настій пару раз. На замітку. Настій кропиви необов’язково поливати під корінь, також можна і по листу вечорами. Поливати краще раз в два тижні до кінця літа.

Хліб. Хліб поділити на шматки, помістити в ємність з пластику, залити теплою водою і щільно закрити кришкою. Потім почекати рівно добу і приблизно два рази розбавити водою. Не зайвим буде і додавання близько 150 грам скисшего хліба під один кущ.

Як правильно обрізати жимолость після збору врожаю

Після ретельного і повноцінного збору жимолості доведеться взяти в руки секатор і перевірити всі пагони. Якщо є зламані, а також висохлі пагони, то вони підлягають видаленню з куща. Важливо! Кожен зріз необхідно відразу ізолювати садовим варом або спеціальною фарбою. В залишені рани можуть легко потрапити шкідники, а також зараза. Необхідно відкласти обрізання куща жимолості, якщо ізолювання ран проводити нічим.